Předčasné ovariální selhání

Dobrý den, je mi 32let,od 25-ti let se snažíme marně s přítelem o miminko. Letos mi lákařka sdělila dg : předčasné ovariální selhání. Na denzitometrii mi byla diagnostikována osteopenie a byla mi doporučena hormonální antikoncepce z důvodu nízké hladiny estrogenů. Problém je ale v tom,že mám trombofilní mutaci F II G20210A-heterozygot, kde se antikoncepce nedoporučuje. Mám kartičku z hematologie a poučení o prvenci,s tím,že na kontroly žádné nemusím. Nevím,zda mám toto řešit u hematologa a nebo na gynekologii. Můžete mi prosím poradit nebo říct Váš názor na řešení situace? Moc děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Na Vašem místě bych zkonzultoval genetika,aby posoudil míru risika z podávání estrogenů,byly by vhodné, jste mladá 32 let a nejde jen o otěhotnění,ale o celkový vliv hormonů na organizmus,opravdu na vašem místě bych začal u genetika, která je schopen míru risika vyjádřit i procentuelně. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: