Předčasný přechod

dobrý den, prosím o radu, jem už zoufalá. Mám předčasny přechod je mě 43 let, můj lékař me řek že mám hormony v katastrofálním staavu a že mě už skoro nefungují vaječníky, dva roky uš nemám menstruaci vůbec ale mám přišerné stavy.Přišerné návaly pocení bušení srdce a stavy že se snad zblázním beru kliogest 2mg a taky citalopram.jen se chci zeptat, můžou tyhle stavy dělat opravdu jen hormony? A mám šanci že se to zlepší.Nejhorší že v práci musím fungovat a ty stavy mě to nedovolují ikdyž se snažim jsem i dost úzkostná a nevím proč mam strach. prosím mám si koupit nějaké doplnky a nebo kam se obrátit ty stavy jsou dost hrozné. Děkuji a prosím moc o radu,přeji pěkný den Martina

Odpověď odborníka:

Vaše obtíže nebudou mít gynekologickou příčinu, protože Kliogest plně nahradí činnost ovarií, spíše by bylo na místě upravit antidepresivum,které užíváte, možná by pomohl i přechod na jiný substituční preparát, pokud 2 roky nemáte menses například Activelle. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: