Předepsaná ant bez výtěrů

V pátek 15.4. jsme byli na rybách kde jsem dvakrát během dvou hodin vyběhl z postele ven ( z tepla do zimy) a poté se mi zvětšili mandle, neboleli jen pocit kendlíku v krku, v sobotu mě bolela celý den hlava na večer začlo bolet i v krku, bez teplot. Včera občasné teploty, bolest v krku se hodně zesílila a otekla pravá uzlina na krku. Dnes jsem byl u své obvodní doktorky a ta mi koukla do krku, řekla že je vidět že mám krk zarudlý ale bez výtěrů mi předepsala V - Penicilin 1,2 MEGA BIOTIKA . Dnes teploty zatím žádné, rýmu ani moc nemám, kašel jen občassný, nemám ani bíle čepy na mandlích, a tak se ptám, není to zbytečné? Lze nějak poznat virovou / bakterialni anginu jinak, nez bez vyteru? Mám pockat den, dva, a pokud dojde ke zlepseni tak ANT vubec nebrat? Děkuji za odpověď. Pavel

Odpověď odborníka:

N,

Antibiotika lze napsat podle klinického nalezu v krku rovnou.
Jestli je již zvětšena uzlina, tak jsou antibiotika na mistě.
Anginy virovou od bakteriální lze odlišit i krevním odběrem zánetlivých parametrů.
Douživejte prosím všechny antibiotika, aby se Vám potiže nevrátili.

MUDr. Eva Hnatyšanová
MUDr. Eva Hnatyšanová

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Ordinace Praktického lékaře, Praha 1

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x