Prediabetes?

Začal jsem si doma měřit hladinu cukru v krvi a zatím se stále pohybuji od 5,6 do 8,2 a to i nalačno hned ráno. Vzhledem k tomu, že mám dlouhodobě obtíže s únavou, bolestmi hlavy a léčím se s tzv únavovým syndromem se chci zeptat, zda mám jít i cestou pátrání po cukrovce. Cukr mi na imunologii dělali kdysi jednou s hodnotou 5,6 a poté již v testech nebyla.

Odpověď odborníka:

Viktore, jde o hraniční hodnoty, proto jsou nutná i další vyšetření (např. test orální glukózové tolerance), která diagnózu upřesní. Domluvte se s Vaším lékařem na dalším postupu. Přeji hezký večer.

MUDr. Markéta Pražáková, Ph.D.
MUDr. Markéta Pražáková, Ph.D.

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka, Kralupy nad Vltavou

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: