Předkožka

Dobrý den.Syn, za týden 7let, nemá ještě zcela uvolněnou předkožku, chybí ještě kousíček, aby byl celý žalud volný.Pediatr mi říkal, že, pokud do srpna neuvolníme, budeme muset na chirurgii.Také jsem slyšela, že se předepisuje Triamcinolon mast-ovšem nechce mi mazat ho, kvůli celkem malichernému problému, kortikoidy.Zajímalo by mě, co udělat pro to, aby se předkožka zcela uvolnila. dále by mě zajímalo, jaký byl pak postup (jakým způsobem se pak problém řeší, provádí se zákrok v celkové anestezii).Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud se předkožka nedouvolní sama, skutečně se dočasně maže velmi nízká dávka kortikoidní masti, a to pouze místně, takže se nemusíte obávat žádných nežádoucích účinků. Naopak, je to velmi elegantní a šetrný způsob, jak předkožce pomoci odlepit se od žaludu. Až když ani mastička nepomůže, provede se šetrné chirurgické uvolnění předkožky, podle potřeby (podle rozsahu zákroku a celkového stavu pacienta) se volí znecitlivění/anestezie. Pokud to ošetřující lékař nezakázal, předkožku můžete opatrně zkoušet přetahovat (žádné násilí).

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: