Predkozka

Dobry den je mi 13 let a dnes jsem si poprve stahl celou svoji predkozku. Drive jsem si totiz myslel že se to resi az v pozdejsim veku, pred nejakym casem jsem si nasel neco o tom ze matky se o to pokouseji uz u triletych miminek a dostal jsem trosku strach jestli se neco nahodou nepokazilo a vcera jsem na internetu znovu hledal neco o tomto problemu a na nejake strance podobne teto jsem nasel prispevek od 16ti leteho kluka (jen o 3 roky starsiho nez sem ja) ktery take dlouhou dobu nemel stazenou predkozku a ve vetsine odpovedi byla rada aby si nechal udelat obrizku a ja sem dostal veliky strach jestli nemam stejny problem. V cem presne je muj problem je na prilozene fotografii. takze bych moc rad znal vas nazor, jestli je to jen falesny poplach a jestli ne tak jestli je pripadne mozne nejake dalsi reseni situace krome obrizky velice nerad bych ji podstoupil. Dekuji za odpoved

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Jakube. I když jste několik let nepřetahoval předkožku a nyní jde bez větších problémů přetáhnout, tak je vše v pořádku a není nutný žádný chirurgický výkon. Pravidelné přetahování předkožky se provádí hlavně v dětském věku, kdy úd ještě probíhá vývojem. Ve vašem věku je nutná pravidelná hygiena s přetahováním předkožky ve sprše, aby se předešlo vzniku zánětu, který následně může vést ke srůstům v dané oblasti. Žalud penisu je normálně citlivější než zbytek údu.

MUDr. Michaela Bobelová
MUDr. Michaela Bobelová

Specializace: Vnitřní lékařství
Pracoviště: Dialyzační a nefrologické centrum při NsP Havířov

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: