Predkozka

Dobry den, chtel bych se zeptat, na predkozke, hned za zaludom se mi udelala mensi jazvicka, je rudej barvy.. Pri pretahnuti predkozky to hodne svedi.. Dekuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Same. Svědivé výrustky na penisu by měli být vyšetřeny u odborníka a ním pak léčeny. Může se jednat o condylomata accuminata- tj. bradavice virového původu. Jejich léčba je zdlouhavá, ale v dnešní době užcelkem úspěšná. Navštivte proto co nejdříve urologa nebo dermatovenerologa, aby Vám provedli stěry a zahájili léčbu na základě výsledků. Čím dříve lékaře navštívíte, tím lépe. (Pokuď se opravdu jedná o condylomata, můžou se zvětšovat a šířit dál). Nemoc je sexuálně přenosná, proto nechráněný styk je rizikový pro Vaši partnerku. I při použití kondómu není ochrana před přenosem nemoci 100%. Taky - pokuď máte stálou partnerku- bylo by vhodné, aby se nechala vyšetřit u svého gynekologa.

MUDr. Michaela Bobelová
MUDr. Michaela Bobelová

Specializace: Vnitřní lékařství
Pracoviště: Dialyzační a nefrologické centrum při NsP Havířov

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: