Předkožka

Dobrý den, měla bych dotaz ohledně mého syna Dominička. Ještě nepřetáhneme úplně předkožku přes žalud. Přetáhneme ji tak do půlky žaludu a dál to nejde. Jsou mu 4 roky a bylo mi sděleno paní doktorkou, že se mu to přetáhne až při prvním sexu. Myslela jsem, že to nejdříve doktor zkusí malinko silou - doktor určitě ví, jako sílu má vynaložit, aby pacientovi neublížil a potom, pokud to nejde, tak se to řeší obřízkou. Teda obřízku bych u syna nechtěla, to ne, ale nechci nic podcenit. Proto se ptám, co s tím, protože tohle jsem slyšela poprvé a hlavně nejenom já, ale ani mí známí nic takového neslyšeli a dost se tomu divili, stejně jako já. Děkuji předem moc za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud syn nemá problémy s předkožkou nebo žaludem, tj. pokud nemá zánět předkožky, pokud mu nedělá momentální stav žádný problém (neškrtí se mu žalud apod.), není třeba nic podnikat a můžete v klidu vyčkat, až se předkožka uvolní nebo až si ji syn postupně uvolní sám. Předkožka se uvolňuje postupně až do dospívání a pokud se neobjeví obtíže, nemusí se v předškolním věku "pomáhat uvolňovat" u lékaře. Naopak, pokud by při pokusu o její odtržení došlo k narušení předkožky, mohlo by dojít k zajizvení a následným problémům s přetahováním předkožky.

MUDr. Magdalena Žáková
MUDr. Magdalena Žáková

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: