Předkožka u dětí

  • Dotaz od: Romana Kumstová
  • Publikováno: 30.7.2010
  • uLékaře.cz

Dobrý den! Mám skoro tříletého syna a má hodně zúženou předkožku. Naše dětská lékařka nám napsala mast Dexamethason. Mazali jsme 4 týdny dle doporučení a předkožka se uvonila a šla volně přetahovat. Asi po třech dnech po vysazení masti se opět stáhla a již nelze přetáhnout. Paní doktorka mi říkala, že se to může stát a že se to případně bude řešit až ve věku pěti let.Chci se zeptat, jestli se mast může opakovaně po určité době znovu mazat, když se předkožka uvolnila bez chirurgického zákroku.Moc nesouhlasím s názorem, že by se to teď mělo nechat být.I tu mast jsem si v podstatě vyžádala sama. Předem děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, mažte s přestávkami klidně dál, takové minimální množství určitě neškodí, kombinujte ještě s koupelemi v řebříčku, řepíku nebo heřmánku /pozor na alergii na heřmánek, může někdy být/, ale pokud nechcete pro synka podrobovat operaci, viděla bych to také jako paní doktorka - růstem se mnoho věcí vyřeší a opakovaným šetrným přetahováním, koupelemi a jemným přístupem spolu s růstem penisu se předpožka sama uvolní. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: