Předkožka u sedmiletého chlapce

Dobrý den, synovi je sedm a půl roku a předkožka mu nejde úplně přetáhnout. Asi v roce mu lékařka předkožku při běžné kontrole přetáhla s tím, že je vše v pořádku a že máme doma při sprchování přetahovat. Mě ani manželovi se to od té doby nepovedlo. Asi před půl rokem v létě, kdy syn běhal po zahradě nahý jsem se všimla, že předkožku má přetaženou a žalud venku. Měla jsem radost, že už to zvládl sám, ovšem předkožka se nevracela zpět. Nabádala jsem syna, ať se pokusí ji nenásilně vrátit, ale nešlo to, bylo mu to nepříjemné, škrtilo to. Po dlouhém zkoušení se povedlo manželovi přetáhnout synovu předkožku zpět. Syna to asi trochu vyděsilo a od té doby již nepřetahuje a říká, že to nejde. Hygienu se snažíme udržovat proudem sprchy do otvoru v předkožce i tak se občas stane že předkožka zarudne. Zpravidla stačí poté výplach sprchou a někdy malé množství Sudocremu a během jednoho-dvou dnů je zarudnutí pryč. Obracím se na vás s dotazem, zda je vše ještě v normě, mám tomu nechat volný průběh, s tím, že předkožka se uvolní a časem přetahovat půjde, nebo již řešit s lékařem. Nerada bych , aby došlo ke zbytečné obřízce a traumatu dítěte, když by byla naděje, že se vše časem upraví. Byla by vhodná nějaká mast (s kortikoidy?)? Mám čekat nebo již činit? Předem děkuji za Vaši reakci.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, záleží na posouzení nálezu lékařem. Pokud je to možné, tak léčit kortikoidy. Jestli je předkožka nekvalitní, tak obřízkou

MUDr. Jan Vašinka
MUDr. Jan Vašinka

Specializace: Urologie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: