Předmenstruační špinění

Dobrý den, předem děkuji za odpověď.Je mi 34 let, nikdy jsem těhotná nebyla, 10 let jsem brala HAK. Nyní se od ledna snažím otěhotnět, zatím neúspěšně.cyklus byl po vysazení HAK / 2 roky/ cca 31-33 dní, posledních půl roku pak zcela pravidelný 28 dní. Před menstruací pak vždy 4 dny nejprve špiním, poté 2 dny krvácím. Cca 4 cykly zpět provádím ovulační testy, které jsou vždy 12.DC pozitivní. Mým gynekologem bylo provedeno sono 9.DC, kde byl nalezen folikul 17,5 mm, sliznice byla 7 mm.V jednom cyklu,vzhledem k premenstruačnímu špinění, mi byl odebrán Prog 20. DC s hodnotou 52 mmol. Chci se zeptat, zda byste doporučila nasadit gestagen v luteální čáti cyklu nebo zda hledat příčinu jinde děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, gestageny v luteální fázi cyklu nedoporučuji nasazovat. Hladina progesteronu je v mezích normy. Předmenstruační špinění může být způsobeno více příčinami, doporučuji dovyšetřit také štítnou žlázu. Co se týče otěhotnění, pravidelně ovulujete, ponechala bych ještě čas přirozenému snažení.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: