Prednison 20mg a tlaková kopřivka

Dobrý den paní doktorko, behem 18 měsíců mi moje obv. lékařka předepsla 8x antibiotika na různé záněty moč. cest ledvin a také i chlamidie. Tento nápor antibiotik se dnes podepsal na mém těle. Po Nitrofurantionu se mi objevila kopřivka, která je vždy vyvolaná tlakem na kůži. Dostala jsem prednison 20mg, dávkování mám niní denně 25 mg a postupně po třech dnech vždy snížit dávku o 5mg. Mám po něm ale pořád hlad a zbytečně se přejídám. Sehnala jsem si proto adipex retard a chtěla bych se vás zeptat, jestli můžu adipex občas užít (ne denně)abych zmírnila ten pocit hladu. Také mám před dovolenou na kterou odlétám už 23.7.11 můžu dávku prednisonu začít snižovat po 2 dnech místo původně 3 dny? Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, vzhldem k recidivám infekce močových cest bych určitě doporučovala doplnit urologické, imunologické vyšetření. Vzhledem k opakovanému podávání antibiotik, bych do diety zařadila probiotika, aby se Vám obnovila Vaše přirozená slizniční flora, která užíváním anitibitoik byla narušena. Léčba Adipexem by měla být vedena lékařem, který se zabývá léčbou snižování hmotnosti, takže samodomácí léčbu bych nedoporučovala. Určitě je vhodné si zapisovat jídelníček, počítat denní příjem kJ, zařadit fyzickou aktivitu. Nepíšete jak dlouho Prednison užíváte, zda-li je to pouze 7-10 dní - jak akutní léčba kopřivky, snižovát můžete klidně po 2 dnech, pokud léky užíváte delší dobu, tak bych snižovala po 3 dnech jak Vám bylo doporučeno.

MUDr. Marcela Vorlíčková
MUDr. Marcela Vorlíčková

Specializace: Alergologie a klinická imunologie

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: