Prednison

Dobrý den. Byla jsem léčena Ospamoxem-ATB proti angíně. Po něm jsem se osypala po celém těle a byl mi nasazen Dithiaden a Prednison, Nakonec se ukázalo že to je reakce viru Ebstein-Barrové(mononukleóza) na tento typ penicilinu Vím, že je Prednison hormon, a o to mi právě jde. Paní doktorka obvodní mě totiž dnes vydala žádanku na nějaké vyšetření, kvůli podezření na autoimunitní onemocnění. Může prednison nějak ovlivnit výsledky? A pokud ano, jak dlouho po vysazení ještě? Poslední prášek jsem si vzala 16.4.-tedy ve středu, na vyšetření jdu 22.4.-tedy příští týden v úterý. Děkuji za odpověď, H.M.

Odpověď odborníka:

Dobrý den Vaše pani doktorka konala správně, protože penicilinové antibiotika mají za následek vážne alergické reakce s naslední odezvou za 24 až 48 hodin. Lečbu kterou Vám nasadila vás mela chránit před možnými dalšími následky alergicé reakce, které ustupují mnohdy za 5-7 dnů. Ta dávka kterou jste užívala nijak neovlivní další planované vyšetření. S pozdravem

MUDr. Gertruda Čápová
MUDr. Gertruda Čápová

Specializace: Pneumologie
Pracoviště: Privátní plicní ambulance, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: