Předrakovinové změny

Dobrý den, chtěla bych se Vás zeptat. Je mi 23 a ke gynekoložce chodím opravdu poctivš na kontroly. Nyní mi byly zjištěny zmšny na čípku ve zprávě mám uvedeno 2/13 CIN 1 (to mi bylo sděleno že kontrola za půl roku) a 8/12 CIN 3, HSIL enfocervikálně a ještě k tomu zánět. Moje doktorka mě poslala ke specialistovi na konizaci který nejdříve přeléčil zánět a opět odebral stěry, které prý opět vyšly nějak hůř a proto mě objednal na příští týden na konizaci. A zmínil se mi, že měl zrovna nedávno případ paní která měla ty výsledky taky na hraně ale i tak mnohem lepší než já a po konizaci se zjistil již rakovinový stav v kanálku. Dost mě tím vystrašil, jako by mi tím chtěl naznačit že i u mě to tak vypadá. Navíc do toho ten rychlý průběh z CIN 1 na CIN 3 a rychlé objednání na zákrok. Jsem z toho hodně vystresovaná, že už je to taky rozvinuté. Děkuji. S pozdravem S.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, postup je zcela správný. Dle cytologie máte těžké předrakovinové změny na čípku a je nutné je odstranit, vyříznou,odkonizovat. Tím nastoupí i ochranná funkce těla a zničí zbývající infekci v čípku. Rakovinové změny způsobují viry HPV-to je ta infekce.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
  • Ředění krve Beru léky na ředění krve (Aspirin) a bylo mi řečeno, že nemohu...
  • Osteochondróza Mám diagnózu Osteochondróza - Scheurmannova choroba 3.stupně...
  • Bilirubin Byla jsem na rozboru krve, kde mi našli zvýšenou hladinu bilirubinu...
  • Modřiny na nohou Trápí mě modřiny na nohou (na každé u kolen cca 16) a již asi...
  • Hypotyreoza Psala jsem už tento týden, děkuji za odpověď. Mám výsledky...
  • Seboroická keratoza Co to vlastně je? Je nebezpečí opakování? Mám to na nose...
 
Naposledy čtené: