Předrakovinové změny děložního čípku

Dobrý den, delší dobu jsem se potýkala s různými bakteriemi v pochvě, stěry z děložního čípku vždy byly na dvojce, doktor říkal, že ty změny byly vyvolány právě těmi bakteriemi. Bakterie se nám podařilo vyléčit, na kontrolním stěru už nic nevyšlo, ale za to vyšly změny na děložním čípku s číslem 4, pan doktor říkal, že to není dobré, ale že to necháme tak, že mám přijít až za půl roku a že se uvidí. Je mi 21 let. Nemohlo by se z toho vyvynout něco horšího, že musím čekat další půlrok, když je tam tak vysoké číslo? A jelikož je to způsobeno HPV virem, který je přenosný pohlavním stykem, tak to budeme pořád s patnerem nakažení? Nebo to zmizí? Mám stálého partnera 4 roky. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Asi 80 procernt populace se s tímto virem za život setká.změny na číplku se hodnotí podle 2 ukazatelů,cytologie a kolposkopie a podle toho se stanovuje i interval kontrol,nedělejte si tedy zbytečné obavy příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
-3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: