Preejakulát hiv

Dobrý den, chci se zeptat na přenos HIV pre-ejakulátem. Četla jsem, že je přenos takto velmi nepravděpodobný a v ČR zatím není prý žádný takový případ hlášen. Samozřejmě vím, že přesto se tak může člověk nakazit i bez sperma, ale je opavdu šance nakazit se při soulloži bez vyvrcholení, tak nízká?

Odpověď odborníka:

Určitě bych tuto možnost přenosu nepodceňovala, i když třeba žádný případ zaznamenán nebyl. Jistě riziko jiných typů přenosu je vyšší, ale i v takovém případě bych považovala kontakt za rizikový.

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: