Preekalipsie kortikoidy

dobrý den, mám na Vás dotaz, který mě moc trápí. Nyní jsem 31. týden těhotenství, mám preekalipsii. tlak od 17.1.2012 176/95, nyní už 176/120,110. V nemocnici mě podali kortikoidy na dozrání plic miminka kvůli předčasnému hrozícímu porodu. chtěla bych se zeptat, zda může mít podání těchto kortikoidů nějaký špatný vliv na narozené miminko, nebo problémy v dospětosti? pokud se takto uměle pomůže miminku s dozráním plic? A další otázka, podali mi injekce (3x) kortikoidů na dozrání plic miminka a poté přes kapačky magnesium,aby snížili tlak. to se naštěstí povedlo,takže jsem nemusela předčasně rodit. nyní mi podávají podle potřeby dopegyt, magnesium a diazepan, také hořčík. ale má otázka je, pokud bude tlak v nízkých mezích, zda mohu klidně donosit miminko do termínu a rodit normální přirozenou cestou. termín mám až koncem března. moc děkuji za odpověď, s pozdravem Lucie

Odpověď odborníka:

Ano kortikoidy rozhodně pomáhají vyzrávání plicní tkáně,plodu to pomůže, pokud se bude dařit udržovat tlak v nomálních mezích, moč bez bílkoviny a vy bez obtíží je možno vyčkat příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: