Preeklampsie?!

Dobrý den, jsem ve 35. týdnu těhotenství (34+3tt) a již cca 2 měsíce mám problémy s otoky nohou. Do dnešního dne to bylo jediné,co mě tížilo. Na dnešní kontrole mi však paní doktorka oznámila, že mám bílkovinu v moči (do těhotenské průkazky napsala "opal") a také mi řekla, že se otoky výrazně zhoršily a postoupily výše (nyní už mám oteklé i lýtka) a otoky nevypadají lépe ani po ránu... Ovšem tlak je prý stále ještě v normálu (131/78), přestože trpím spíše na nízký tlak. Dále mi řekla, že v krvi mám zvýšené leukocyty a snížený hemoglobin. Odeslala mě do porodnice s tím, že bych tam již stejně měla od příštího týdne docházet na kontroly. Mluvila o preeklampsii, ale já všude čtu, že ta se vyznačuje hlavně vyšším tlakem (nad 140/90). Mám se tedy obávat? Mnohokrát děkuji Marcela

Odpověď odborníka:

Z mého pohledu se rozhodně nejedná o preeklampsii,ale jen o příznaky těhotenské gestózy,nemějte obavy,v nemocnici vás ohlídají. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x