Prefukovanie uší

Dobrý deň,chcela by som poprosiť o radu-mám dysfunkciu eustachovej trubice a z toho následné zaľahnutie v oboch ušiach-môj problém trvá už 2 roky-bola som u 6 ,,krčiarov,,no každý sa vyjadril k môjmu problému inak/jeden,že mám otosklerózu,iný zas,že treba operáciu,iní,že nie/ no jediná vec,na ktorej sa zhodli je prefukovanie uší/valsalvov pokus/-vraj si ich mám prefukovať niekoľkokrát za deň a tak sa chcem spýtať,či mi to nejak nemôže poškodiť bubienok,sluch-ak áno akým spôsobom??pretože keby som si ich mala prefukovať,vždy,keď mám zaľahnuté,bolo by to každých 5 minút-a ešte,ak to môže uškodiť aký limit by som nemala prekročiť??ďakujem za odpoveď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Váš problém může být způsoben spoustou věcí. Na zjištění příčiny by ale bylo potřeba specializované vyšetření. Co se "profukování" uší týče, tento manévr by Vám bubínek poškodit neměl, například potápěči tento manévr používají i několikrát za minutu. Žádný limit by tedy být neměl, provádějte tedy Valsavův manévr tak často, jak moc Vám to je příjemné. V případě zhoršujících se obtíží vyhledejte lékaře. Hezký den.

Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: