Prejavy infekcie

Dobry den prajem Zhruba pre rokom som absolvoval thajsku masaz s "happy endom" kde sa moj penis dostal na chvilu do kontaktu so slinami a rukou maserky. Uz po par hodinach som som citil svrbenie v mocovej trubici a po tyzdni som dostal zapal predkozky. Dostal som ATB, ktore nezabrali a v podstate po roznych lokalnych aj celkovych liecbach ATB (celkovo 2x ATB) sa problem prejavuje doteraz. Dal som si urobit testy na pohlavne choroby, imunologicke testy, testy stolice na parazity, kvasinky. MAl som zvysene biele krvinky.Zo steru z penisu mi vychadza stale bakteria enteroccocus faecalis. Momentalne cakam na autovakcinu. Znepokojuje ma ale aj fakt ze asi po 2 - 3 mesiacoch sa mi zacal objavovat vysyp, alebo skor zacervenanie na trupe, rukach a tvari. Kozna sa k tomu nevedela vyjadrit a imunologicka povedala, ze to moze byt prejav tejto infekcie. Vácsinou sa to objavi rano, este po sprche a potom to zmizne. Pri ATB tieto prejavy zmizli. Chcem sa spytat, ci to moze byt prejav aj takejto infekcie, pripadne ci sa moze taka bakteria sirit v tele, pripadne ci si mam dat urobit este nejake ine testy? Okrem toho sa celkovo liecim na AS a bral som biologicku liecbu, pri ktorej sa tieto prejavy zhorsili, mam ju teraz prerusenu a tak sa to trochu zmiernilo. Momentalne sa liešcim aj na zubny infekt. Dakujem za radu

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Norberte. Ne všechny projevy, které vypadají jako infekce, musejí znamenat zákonitě infekci. Zánět předkožky, který jste prodělal, mohl být i klidně kontaktní zánět jako reakce na masážní olej, forma alergické reakce. Bakterie E. faecalis je běžně přítomná jak ve stolici, tak i na kůži kolem análního otvoru a tím pádem i na hrázi a kolem genitálu. Rozhodně bych ji neobviňovala z dlouhodobých problémů, kterými trpíte. Nevím, co znamená zkratka AS, nicméně pokud jste podstoupil biologickou léčbu, tak i ta má řadu nežádoucích účinků, mezi nimi by mohla být i vyrážka. Zubní infekce také může způsobovat i vzdálenější zdravotní problémy. Pokud užíváte antibiotika, můpže to být reakce na ně a podobně. Pokud máte obavy, bylo by dobré všechny problémy probrat a shrnout s jedním ošetřujícím lékařem. hezký den.

MUDr. Hana Černá
MUDr. Hana Černá

Specializace: Pediatrie
Pracoviště: Dětské oddělení Pardubické krajské nemocnice, a.s.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: