Prekazka v krku

Dobry den, mam problem a rad bych znal vas nazor. Zacalo to asi pred dvema,tremi lety. Vsiml jsem si zvetsenych uzlin na prave strane krku. Hmatatelne bulky v pravo. V te dobe jsem kouril, prikladal jsem to tomu. Semtam se mi stavalo, ze jsem citil jakoby knedlik v krku, nekdy jsem citil i prekazku v tech mistech pri polykani. Kdyz jsem psal jistemu doktoru na internetu, dovedel jsem se, ze trpim psychickymi problemy a jsem hypochondr. Kdyz si to promitnu zpetne, je to mozne, u lekarky jsem nakonec byl a pry je to normalni. To me uklodnilo, priznaky skutecne na cas vymizely(uzliny byly stale). Nicmene pred casem se vratily. Popisu ted vse, co na sobe pozoruji. Jelikoz jsem opet cca pul roku kouril, objevovalo se castejsi paleni zahy. To preslo, kdyz ted opet cca mesic nekourim. Nicmene krom stale zvetsenych uzlin vpravo cim dal casteji citim neco v krku. Je to v mistech v pravo od ohryzku dole,kde zacina hrudni kost. Nekdy to citim I bez sousta, nekdy to citim pri polykani, kdy jakoby vazne sousto. Pokud si nahmatam krk zevnitr, jakoby prava strana byla zdurela, oproti leve. Nekdy po odkaslani sipam, kaslu casteji, male mnozstvi hlenu nekdy vykaslu. Nekdy se mi trochu meni hlas, po odkaslani v poradku. Pri polylani vody napriklad, citim, jako by spise proudila levou casti krku. Tenkrat, kdyz jsem si pripustil, ze to nic vazneho neni, temer rok jsem byl v klidu. Jen nyni to tam citim opet a trva to uz mesic. Zaha nepali, nekourim, ale knedlik citim porad. Myslite i vy, dle uvedenych priznaku, ze se jedna o psychiku? Priznam, ze k doktorovi se obavam, jelikoz spatnou zpravu bych asi neustal. Zaroven se trapim, jelikoz na to spatne casto myslim. O co si myslite, ze by se mohlo jednat? Slaby se necitim. Trochu jsem zhubnul(5kg), to pricitam nedavne angine, kdy jsem v horeckach temer tyden skoro nejedl. O co se dle vas jedna. Je velka pravdepodobnost, ze se jedna o nador, I kdyz prvni priznaky mohou byt cca pred tremi lety? Dekuji za nazor.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pane Petře! Doporučuji Vám vyhledat lékaře, který by Vás měl co nejdříve vyšetřit. Podle Vašeho popisu ssi nemyslím, že by se jednalo o potíž pscyhického rázu a radím - nechte se vyšetřit. Z popisu potíží nelze vyloučit, že se jedná o nějakou formu rakoviny, stejně tak mohou být potíže jiného původu. Pokud se bojíte o své zdraví, lékaře vyhledejte dříve, nežli později. Rakovina je dnes ve většině případů dobře léčitelná - když ji příliš dlouho "nesušíte" doma.

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: