Překlad diaknósy.

Dobrý den, byla bych velice ráda, kdyby jste mi vysvětlila nějaké výrazy z mé zprávy z neurologie jelikož jsem se do teď skoro nic nedozvěděla. Hlavně týkající se likvoru a olygopásů. NO: parestesie v tříslech, bérců lýtek bilat., zhoršená citlivost v ob. DKK od kolen distálně, měla MR Th pát. : nález intermedulární lease v úrovni Th 8 -10, dif. dg nejspíše MS či parainfekční. Likvor: lymfocytální pleiocytosa, nález serosního infektu, bakter. neg., borelie neg., KME positivita v IG G séru (očkována proti KME) Oligoklonár. pásy. oligopásy přítomny, typ 3, likvor nad 7, séru svedčí pro systémovou a navíc lokální syntézu Ig G, PCR vir. meningitid negativní. Čeká mě resonance hlavy a C páteře, ale nevím jestli z té se konečně dočkám ortelu jestli mám RS nebo Syringomielii ( o této nemoci nemohu nic najít a tímž netuším jak vážné onemocnění to je a jaké následky má). Má neuroložka mi řekla, že se k ní nechce vyjadřovat. Dá se z MR mozku poznat zda je to ta či ta nemoc? A pokud by to byla RS dozvím se v jakém stádiu je? Děkuji za odpověd

Odpověď odborníka:

Dobrý den, nevím, jak paní doktorka usoudila na syringomyelii, možná ale nemám k dispozici všechna potřebná data. Máte nález na MR hrudní páteře, mohlo by se jednat o roztroušenou sklerosu podle lumbální punkce. Ještě máte ale objednáno i MR mozku a krční míchy, záleží, zda ložiska budou i zde, pak je diagnosa asi jistá. Pokud nebudou, může se jednat i o zánětlivé postižení. Nezbývá Vám tedy než vyčkat vyš. MR mozku.Stádium a forma postižení v rámci RS záleží na Vašich potížích, na délce jejich trvání, na klinickém nálezu. Jistě Vás informují důkladně v MS centru, kam budete asi při jisté diagnosa odeslána. M. Hlavačková

MUDr. Magdaléna Hlavačková
MUDr. Magdaléna Hlavačková

Specializace: Neurologie
Pracoviště: neurologická ambulance Uherský Brod

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: