Prekolapsové stavy

Již několik měsíců me trápí stavy,kdy se mi začne motat hlava,jen velmi těžko se udržuji při vědomí - mam prekolapsove stavy, jsem velmi slabý,špatne se soustředím a vnímám a cítím jak mi těžko buši srdce. Jsou to návalove stavy. Nejčastěji me to chytá v práci při poradách či při podobných situacích, kdy jsem před lidmi a musím se na něco soustředit. Stává se mi to i při setkání s přáteli. Dosti mi to komplikuje jak pracovní, tak soukromy život. Mam obavy,abych kvůli tomu někde nezkolaboval, neměl mozkovou příhodu nebo infarkt. Mam podezření, že tyto stavy mam od doby,kdy jsem podstoupil celkovou anestezii kvůli operaci kolene. Když me bylo takhle špatne poprvé, tak mi na pohotovosti nic nezjistili - měřili mi tlak a dělali rozbor krve a vlastně me poslali domu s tim,že mi nic není. U praktického lékaře jsme se domluvili na CT vyšetření,ale to také vyšlo s celkem dobrými výsledky. Mezitím jsem v práci opakovane trpěl prekolapsovymi stavy a bral si x-krát zdravotní volno. Zaměstnavatel z toho také není nadšeny. Už nevím co mám dělat - od doktorů odcházím s pocitem ze jsem simulant a ze je obtěžuju (protoze jsem relativne mladý - 31 let). Dost mi to ničí život - nemohu nic dělat naplno. Ted už mi je špatně skoro každý den. Je vůbec někdo z doktoru schopen mi říct, co mi je a dat si trochu peci a poradne me vyšetřit? Předpokládám že zdravotní pojištění, které člověk povinne ze svého platu každý měsíc odvádí, nejsou jen vyhozene peníze... Pokud mi poradíte, budu Vam velmi vděčný.

Odpověď odborníka:

Patriku, určitě by se mělo u prekolapsový stavů vyšetřit interní stránku - EKG, ECHO, hormony štítné žlázy, základní biochemické parametry z krve, dále neurologické vyšetření, včetně ultrazvuku cév (karotidy, aa. vertebrales). Pokud vše bude/bylo v pořádku, lze pomýšlet na psychosomatické problémy typu panická ataka, které se mohou projevovat záchvatovitým nástupem obtíží s bezpříznakovými periodami. Určitě bych doporučila zahájit vyšetřování u Vašeho praktického lékaře, který Vás zná nejlépe a zhodnotí také vliv anamnézy, zaměstnání, stresu apod. Přeji pěkný den a brzké uzdravení.

MUDr. Nela Šrámková
MUDr. Nela Šrámková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Ordinace praktického lékaře, Praha 8

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x