Prekolapsové stavy, zácpy, průjmy, nevolnosti

Dobrý den, je mi 21 let a od letošního dubna, kdy jsem byla u zubařky s tím, že se mi klubala osmička a paní doktorka mi nádledně obstříhla dáseň, trpím prekolapsovými stavy, bolestmi hlavy, žaludku (nechutenství), zácpy či naopak průjmy, bušení srdce, nevolnosti...Od té doby jsem podstoupila několikrát odběry krve, které jsou v pořádku (včetně sedimentace), mnoho vyšetření ( edokrinologie, gastroskopie, neurologie, gynekologie, SONO břicha, ECHO srdce, EKG, EEG,...)... Vše bylo v pořádku, na kontrolu k neurologovi jsem již objednána (bylo mi předepsáno jen Mg), se štítnou žlázou na kontrolu půjdu taktéž ( doktor mi řekl, že "je to na hraně", protože matka i bratr se se štítnicí léčí),... Jediná věc, kterou lékaři "našli" byla na ORL a to Chronická tonsilitida krčních mandlí, která by "MOHLA" být příčinou mých zdravotních problémů... Po krátkém čase jsem musela kvůli zánětu zubu podstoupit resekci... Teplotu mám neustále min. 37, lehce mě občas pobolívá podbřišek (především v pravo dole)... "Zánětlivý faktor z krve" je na hodnotě něco málo přes 7...V minulosti jsem měla bradavice na levé ruce, které jsou nyní už odstraněny....Smím se zeptat, jaký je Váš názor na mé problémy ? Doporučujete, či nikoli podstoupit zákrok výjmutí krčních mandlí ? Doporučila by jste mi ještě nějaké další vyšetření ? Mnohokrát děkuji...

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud tomu dobře rozumím, Vaše potíže začaly až s tím zubem, do té doby jste byla zdravá. Pokud je to tak a byla bych na Vašem místě, zákrok odstranění mandlí bych zatím nepodstupovala, protože se mi nezdá, že by Vaše potíže souvisely zrovna s mandlemi. Podle popisovaných potíží to spíše vypadá na poškození sympatiku, nebo endokrinologické potíže - ale nevím, jaká všechna vyšetření jste už na endokrinologii podstoupila. Doporučila bych rozhodně ještě vyšetření na feochormocytom (obecně vyšetření katecholaminů), pokud jste ho už neprodělala. Nicméně pokud se lékařům zdá, že vyjmutí mandlí by bylo vhodné, tak po absolvování vyšetření na katecholaminy by bylo možné zákrok podstoupit, nejsem si ale ani trochu jistá, že Vás to obtíží zbaví. Ještě mě napadá, jestli jste v poslední době (někdy před začátkem obtíží) nazačala nově brát antikoncepci nebo jste nepřecházela na jiný druh. Popisované potíže by HAK mohla způsobovat také.

MUDr. Vendula Bartáková
MUDr. Vendula Bartáková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Postgraduální studium na Ústavu patologické fyziologie LF MU

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Plný nos jemně vyčistí sůl
Články: Plný nos jemně vyčistí sůl
Ucpaný nos je nepříjemná...
Jsem těhotná. A mám nádor…
Články: Jsem těhotná. A mám nádor…
Pokud se v těhotenství...
Dráždivý tračník
Články: Dráždivý tračník
Nejodvážnější lékařské...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Rozpraskané koutky? Může jít o infekci nebo nedostatek vitaminů
Články: Rozpraskané koutky? Může jít o infekci nebo nedostatek vitaminů
Bolestivé a rozedřené ústní...
Osteogenesis imperfecta
Články: Osteogenesis imperfecta
Osteogenesis imperfecta je...
Zbavte se „svátečních kil“ jednou provždy
Články: Zbavte se „svátečních kil“ jednou provždy
Ačkoliv jsou vánoční svátky...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x