Překrmování batolete

  • Dotaz od: Renáta Štenclová
  • Publikováno: 11.5.2010
  • uLékaře.cz

Dobrý den, pomůžete mi vyřešit spor? Mám 13ti měsíční dceru, která mi naprosto bez problémů už cca 3-4 měsíce sní na oběd porci ze skleničky - 200g. Tchýně mi do toho neustále mluví, že ji překrmuju, zakládám ji na tukové buňky,... a když ji má na hlídání dá ji maximálně půlku. Její jídelníček: ráno cca 120ml mléka, svačinka ovoce + sušenka, oběd 200g masozeleninový příkrm, svačinka ovoce, nebo jogurt, sušenka,..., večeře kašička - objem odpovídá 200g skleničce, večerní a noční kojení 1-2x. Dcerá váží 10kg a měří 76 cm. Děkuji za radu a přeji hezký den, Štenclová

Odpověď odborníka:

Dobrý den, vše je v pořádku, dítě rozhodně není nijak obézní, takové děti mají hodně pohybu a rozhodně nedrží diety, sní kolik potřebují. Tchýně vám rozhodně do ničeho mluvit nemá, máte zodpovědnost za výchovu i výživu dítěte jen vy (vy jste matka, ona by se měla trošku mírnit, matkou dítěte není), prostě by měla akceptovat plně váš názor. Pokud tomu tak není, budte trpělivá, ale stůjte si na svém. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: