Překrmování batolete...

Dobrý den,dcera má nyní 8,5 měsíce,do konce 6tého měsíce je plně kojena,od začátku 7mého měsíce zavádíme příkrmy.Nyní,v 8,5 měsících, jí dávám masozeleninový oběd a večer kaši z MM a třemi malými lžičkami ovoce. Porodní váha dcery byla 3160g,49 cm,nyní má 7300g a 64 cm.Moje pochybnodst spočívá v tom,že jí ten obědový příkrm doslova nutím,připravím jej cca 180 ml.Kdyby to mělo být na ní,tak by snědla maximálně půlku a počkala by na kojení. S mým přinucením nakonec sní cca 160 ml.Kojím v 6h,pak v9h,pak v 15h a 21h.Kolem 12té hodiny má onen masozeleninový příkrm,v 18h kaši s MM a ve 21h kojení.Bude dceři stačit toho oběda jen cca 80 - 100ml?Nechci jí zakládat na obezitu,ale taky chci,aby měla dostatek živin.Moc děkuji,Lea

Odpověď odborníka:

Důležité je, aby strava byla pestrá a výživná, což podle vašeho popisu je. Rozhodně dítě nenuťte, mohlo by se z toho vyvinout i reflexní zvracení či jiné psychické problémy. Dávejte příkrmu tolik, kolik sní. Můžete podávat jídlo častěji, v menších dávkách.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: