Přeléčení borreliózy

Dobrý den, 04/2011 mi byla přeléčena antibiotikem Doxybene borrelioza, při kontrolních odběrech 09/2011 jsem měla v krvi jen stopy(bez přeléčení) a při dalších odběrech 01/2012 výsledky:LB Elisa IgG 4,519 pozit. IgM 1,931 pozit. Western Blot IgG: V1sE poz, p83 poz, p39 poz,p31 hran, p30 poz, p25 poz, p21 poz Western Blot IgM: p25 poz Teď jsem dobrala ATB na usazenou rýmu Xorimax 250 2xdenně a abych neměla ATB vkuse 30 dní, tak jsem se domluvila na přeléčení borreliózy doxyhexalem 200-1x denně místo 20 dnů na 10 dnů, mám však obavy aby to stačilo a já se nemusela v létě přeléčit znovu.Prosím poraďte. Děkuji Lucka

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pozitivita protilátek ještě neznamená , že je to indikace k opakovanému přeléčení antiboitiky. Vždy záleží zda-li má pacient klinické příznaky. U některých pacientů zůstává pozitivita protilátek ve třídě IgM dlouhodobě. tvorba protilátek může být také nespecifická ,navozená například jinou probíhající infekcí.

MUDr. Marcela Vorlíčková
MUDr. Marcela Vorlíčková

Specializace: Alergologie a klinická imunologie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: