Přeléčení partnera

Dobry den, pred 14 dny mi na gynekologii delali stery z delozniho cipku. Dnes mi prisla SMS, ze stery jsou mirne rizikove a mam se za 3 mesice dostavit na dalsi kontrolu. Kdyz jsem do ordinace volala,pani doktorka tam jiz nebyla a sestra me odpalkovala tim, ze si mam pockat,co mi rekne doktorka za 3 mesice. Na internetu jsem si nasla, ze by to mohlo byt predrakovinova zmena cipku. 1,5 roku ziji sexualnim zivotem s jednim partnerem, od 12 let trpim na vytok (na gynekologii mi vzdy bylo receno,ze to je v poradku) a ockovana proti rakovine delozniho cipku jsem. Je ale moznost, ze to na mne mohl prenest partner? Pokud ano, da se nejak prelecit? Predem dekuji za odpoved.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, nejspíš se jedná o nějakou lehčí změnu na děl. čípku, která bude mí pravděpodobně přechodný ráz, zvlášť pokuud jste očkovaná.Nicméně i přes očkování se na děl. čípku určité změny mohou objevit a my je muséme sledovat. Teď je potřeba počkat na další stěr, tím se dá tělu šance, aby se samo pokusilo svým imunitním systémem zasáhnout. Vy sama nemůžete dělat vůbez nic, léčba partnera opravdu není nutná.

MUDr. Renata Kavanová
MUDr. Renata Kavanová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: soukromá praxe My.Gyn, s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x