Přeléčení partnera na ureaplasma urealyticum

Přítelkyně se léčí pomocí antibiotik, které jí předepsal urolog na Ureaplasma urealyticum. Já jsem si zašel na vyšetření přesně na tyto bakterie a jsem na ně negativní. Urolog i dermatovenerolog tvrdí, že nejsem infekční. Přítelkyně však stále trvá na sexuální abstinenci a do budoucna i na používání kondomu. Prý se mám nechat přeléčit antibiotiky. Když jsem zašel za urologem, dostal jsem i písemně potvrzení, že ATB nejsou u mně potřeba a že mi je nepředepíše. To však přítelkyni pro její klid nestačí, protože její urolog doporučuje přeléčení partnera a ona i někde na inernetu našla, že to někdo doporučuje. Může nám prosím někdo vysvětlit, jestli přeléčení antibiotiky u zdravého člověka je pro zajištění jistoty, že nedojde k přenosu nutné? Přítelkyně má po dlouhé době těchto obtíží poblázněnou imunitu. Mimochodem sex jsme neměli víc než 4 měsíce. Mám zájem aby měla jistotu, že jí z mé strany infekce nehrozí.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, přeléčení partnera se doporučuje. Jedno negativní vyšetření nemusí být stoprocentně správným výsledkem. Asi nejjistější je léčba obou partnerů. Poté provedení kontrolních testů

MUDr. Jan Vašinka
MUDr. Jan Vašinka

Specializace: Urologie

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: