Přeléčeni syfilis v těhotenství.

Dobry den. V roce 2007 jsem onemocněla na syfilis v těhotenství. Byla jsem přeléčena 2 krát. Chodím pravidelně, každý rok na odběry. Momentálně jsem těhotná a musím jít ne kožní na přeléčeni. Mam takový dotaz. Je nutná hospitalizace v těhotenství když už nejsem nemocna? Jak mi vysvětlil pan doktor, bude to profylaktická léčba, abych miminko se narodilo zdravé. Mam s nemocnic úzkost, děsí mne to. Dá se to přeléčit ambulantně nebo jednorázovou injekcí? Je ta jednorázová injekce vhodnou léčbou v těhotenství? A pokud je nutná hospitalizace, bude to zase trvat až 3 týdni? Já se s toho zblázním. Mela bych byt v klidu, ale už teď mam s toho strach a úzkost.

Odpověď odborníka:

Domnívám se, že přeléčení je možné i ambulantní cestou - buďto depotní formou injekce (Pendepon, Retarpen), nebo každodenním docházením na jednotlivé injekce.

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: