Přeložení zprávy od lékaře

prosím, přeložte mi zprávu od lékaře, ať porozumím, co mi vlastně je: ko s výsl. MR LS:med. he di L4/5 7,6mm, sek. spinální stenosa na 9,9mm subj trvají lagoiritace do L5 1.dx Obj: DKK: sym, py spast i paret 0, sval. síla, tonus, činí spr, las 80/80 bederní napřímena, rozvíjí ze 2/3, inklinace i RF rovněž, zvýš. tonus PV bill, Thoamyer 20 RES:chrn. LI sy L5 1.dx, etiol. dle MR diskogenní Dop:obj k NCH konz stran zvážení PRT

Odpověď odborníka:

Jedná se o relativně drobný výhřez ploténky v oblasti mezi 4. a 5. berením obratlem. V důsledku změn máte zúžený míšní kanál v relativně stále ještě dobré šíři 9,9 mm. Subj. zřejmě popisujete bolesti v distribuci nervového kořene, vycházejícího z této oblasti. Vzhledem k tomu, že zbylý neurologocký nález z vyšetření je bez dalších negativ, tak máíte vysokou pravděpodopbnost zlepšit funkci okolních kloubů, obnovit statiku pánve a cvičením , cíleným dle zácviku obnovit oúpět svalovou dysbalanci, která je jistě přítomna. vyžaduje to ovšem =práci zkušeného fyzioterapeuta nebo ideálně lékaře, který se této práci věnuje. Současně maximální spolupráci cvičením a zavedením správných ergonomických návyků. Zvažování léčby PRT je jistě na místě, dle mých zkušeností však při správné léčbě fyzioterapeutické a Vaší spolupráci nebývá nutné. její provedení současně se správnou aktivní léčbou však významně násobí pozitivní efekt léčby.

MUDr. Jiří Marek
MUDr. Jiří Marek

Specializace: Fyzioterapie
Pracoviště: Soukromá ambulance Praha, Brno - Klinika Naprapathy

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: