Přenos bakterií

Zdravím Vás. Asi před půl rokem mi zjistili bakterie Gardnerella Vaginalis. Moje gynekoložka mi řekla, že partnes se léčit nemusí. že je to v pořádku. Má nová gynekoložka mi zdělila, že přeléčení partnera je nutné. Kde je pravda? Ještě by mne zajímalo, jestli je kondom 100% ochrana proti této bakterii. Jinak se s partnerem nechráníme. Pokud je léčba partnera nutná, co se předepisuje nejčastěji? Děkuji za odpověď. Velice si vážím, že tu pro nás jste.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Gabčo! Uvedená bakterie není typický patogen. Výtok a infekci způsobuje většinou spíše proto, že je narušená přirozená rovnováha poševní mikroflory. Jednou aktivní infekce sama neustoupí a je třeba ji léčit antibiotiky. Partner se léčit nemusí. Dokonce ani kondom není nutný. Pátrejte po příčině mikrobiálního rozvratu ve své pochvě.

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Léky na zácpu a průjem mívají vedlejší účinky. Vybírejte opatrně!
Opary rtů: výhradně lidská záležitost
Články: Opary rtů: výhradně lidská záležitost
Přestože by se někomu mohlo...
Otřes mozku
Články: Otřes mozku
Otřes mozku je...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Ochromené srdce aneb Co nám dláždí cestu k infarktu
Články: Ochromené srdce aneb Co nám dláždí cestu k infarktu
Infarkt je pro mnoho lidí...
Hemoroidy: choulostivý problém lze řešit přírodní cestou
Články: Hemoroidy: choulostivý problém lze řešit přírodní cestou
Trpíte hemoroidy? Ještě než...
Infekční komplikace atopického ekzému
Články: Infekční komplikace atopického ekzému
Ekzém není jen nepříjemný...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: