Přenos hiv

Dobrý den, chtěl jsem se Vás zeptat, zda-li je možné, aby byl nějaký přenos HIV skrz uspokojování ženy jazykem. Bývám v tomhle ohledu docela panikář a mývám strach z těchto nemocí takže se rád poradím a internet je plný informací, které se bohužel v mnoha případech liší. Předem děkuji za odpověď. Přeji hezký zbytek dne.

Odpověď odborníka:

Úplně teoreticky ano. Proto je doporučován chráněný sex, což samozřejmě v případě orálně-genitálního styku (cunnilingus) není možné, případně nechráněný sex s osobou, jejíž HIV status je Vám znám (tedy je jasné, že není HIV pozitivní nemá protilátky proti HIV ani se nenachází v tzv. window period, tedy na počátku infekce HIV, kdy jsou sice protilátky proti HIV také negativní, ještě se nevytvořily, ale člověk je již infekční). Nechte se otestovat, kupř. na Krajské nebo okresní hygienicko epidemiologické stanici, ve FN Bulovka na infekční klinice případně na infekční klinice Univerzity Palackého v Olomouci. Dr. Borovanský

MUDr. Vladislav Borovanský
MUDr. Vladislav Borovanský

Specializace: Psychiatrie

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: