Přenos hiv

Dobrý den, při jízdě v mhd mě něco píchlo do nohy. Stalo se to tak, že když jsem seděla na sedadle a trochu jsem se nohou opřela o protejší sedadlo (respektive opěradlo), něco mě píchlo 2x po sobě do kolena. Krev žádná netekla, bylo to velmi slabé píchnutí, jen jsem ucítila, že mě něco píchlo. Jehlu jsem v sedačce žádnou nenašla, ale i tak nemám jistotu, že tam nebyla, protože jsem za chvíli musela vystoupit a místo jsme nestihla důkladně prozkoumat. Proto by mě zajímalo pokud by tam jehla byla a byla by čerstvá od hiv pozitivního, je v mém případě nějaké riziko nákazy? Mám jít na testy?

Odpověď odborníka:

Konkrétně u HIV infekce je riziko velmi malé, protože tento virus je velmi citlivý na vlivy zevního prostředí a rychle hyne. Ale větší riziko představuje např. hepatitida B či C. Pro jistotu si krev nechte odebrat, možná nejlepší by to bylo přímo na infekčním odd.(FN Bulovka), kde s tím mají nejvíce zkušeností.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: