Přenos hiv

Dobrý den, asi před 14 dny jsem měla nechráněný pohlavní styk s kamarádem. Nechtěla jsem ať se "udělá" do mě a tak jsem sperma zachytila do úst jenže když jsem ho šla vyplivnou tak jsem si všimla, že bylo zbarvené krví. Do konce dne jsem poté špinila.Nikdy dříve se mi to nestalo. Během styku jsem nepociťovala žádné bolesti, ale teď nevím zda to bylo způsobeno poraděním poševní sliznice nebo to mohlo být tím, že jsem měla za týden dostat menstruaci a nebo tím, že jsem měla styk po 3 měsících. Mám teď velký strach z toho, že bych mohla být nakažená HIV, ikdyž před těmi 3 měsíci jsem spala s tím stejným kamarádem. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Vaše špinění může být dáno jak poraněním sliznice, tak nastupující menses. Krev ve spermatu by neměla být vůbec. Pokud by byl váš přítel HIV pozitivní, pak poranění sliznice zvyšuje riziko přenosu. Pokud máte pochybnosti o zdraví vašeho partnera, pak je vhodné nechat se vyšetřit.

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: