Přenos hiv při orálním styku

Dobrý den. Před týdnem jsem se nechal "jen" orálně od jedné ženy uspokojit až do konce. K žádnému poranění nedošlo. Já jsem zůstal naprosto pasivní. Moje otázka zní, či jsem se mohl nakazit hiv? A jestli stačí i mikroskopické poranění k nákaze? Děkuji Vám za brzkou odpověď. Pěkný den.

Odpověď odborníka:

Při orálním styku je riziko nákazy mnohem menší než při klasickém styku, nicméně riziko existuje, protože virus HIV je vylučován i do slin. Doporučuji vám provedení testu na HIV u praktického lékaře nebo na infekčním oddělení.

MUDr. Jana Moravcová
MUDr. Jana Moravcová

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: