Přenos hpv

  • Dotaz od: Kristýna M.
  • Publikováno: 12.1.2010
  • uLékaře.cz

Dobrý den, nedávno mi můj gynekolog oznámil nález infekce HPV v úplném začátku. Se svým přítelem jsem 3 a půl roku, byla jsem mu věrná i on mě, mám zdravý životní styl a hygienu nezanedbávám. On i já jsme před tím měli sexuální partnery. Já beru antikoncepci. Jak jsem se tedy nakazila, když každý rok chodím na vyšetření a pokaždé stěr podstupuji? Jak bych se měla s infekcí chovat, jako obvikle nebo můžu nějak posílit obranyschopnost organismu?

Odpověď odborníka:

Vy jste v sobě mohla mít infekce dlouhou dobu zpátky a ta se nemusela vůbec nijak projevit. Doporučovala bych vám nechat se ještě dodatečně naočkovat proti HPV, protože vakcína chrání proti dalším typům tohoto viru., kterými jste se třeba zatím neinfikovala. Kromě pravidelných gynekologických prohlídek nic jiného pro své zdraví dělat nemůžete.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
Hpv doba nakažení | Od: Karin | 1.3.2016 22:24
Jak dlouho muže být nákaza v těle? Může
propuknout až po 10-20 letech?
reagovat
re:Hpv doba nakažení | Od: uLékaře.cz | 7.3.2016 17:22
Dobrý den, děkujeme za dotaz. Avšak aby Vám lékař
mohl odpovědět, poprosím Vás, abyste dotaz
zkopíroval a vložil jej přímo do poradny na těchto
stránkách:http://www.ulekare.cz/poradna-
rozcestnik.
V poradně se Vám bude lékař věnovat.

Děkujeme a doufáme, že vše bude v pořádku.
reagovat
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: