Prenos hpv po přeléčení...

Dobrý den, v minulosti jsem se nakazil od dlouholeté partnerky virem HPV. Následně vše zkončilo a po přeléčení jsem měl novou známost se kterou jsme celý problém opět řešili a vyřešili. Bohužel po 3 letech bez problému s HPV jdeme každý dál a mě by zajímalo zda na vše mohu zapomenout nebo i budoucí partner je v ohrožení díky mé minulosti?? Děkuji za odpověď...

Odpověď odborníka:

Léčba HPV, resp. následků tohoto virového onemocnění je svízelná a žádná účinná antivirotika nejsou k dispozici. Většinou jsou jen léčeny následky HPV infekce (nejčastěji v podobě genitálních bradavic - kondylomat) a skrytá HPV infekce dál zůstává v organismu. Můžete se nechat otestovat na HPV (provádí se stěr z močové trubice). U partnerky přichází v úvahu očkování proti HPV, na výběr je z několika vakcín.

MUDr. Jana Moravcová
MUDr. Jana Moravcová

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: