Přenos infekce

Dobrý den, jaká je pravděpodobnost, že se nakazím nějakou infekcí, pokud jsem držel v ruce mobilní telefon a poté jsem za chvílí tou stejnou rukou držel lžičku, kterou jsem si strčil do úst (tou částí, kterou jsem ohmatal). Ptám se hlavně proto, že jsem 6 měsíců po transplantaci a bílé krvinky jsou stále docela nízko - 3 * 10 9 - 4 * 10 9, takže bych měl asi více dbát na hygienu - tentokrát jsem byl bohužel zamyšlený a úplně jsem nevnímal, co dělám. Velice děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Pokud jste držel váš mobilní telefon, tak jste se jistě ničím nenakazil. Hodnoty bílých krvinek kolem 3-4 x10 na 9 nejsou nijak závažné. Více než kontaktní infekcí jste v těchto dnech spíše ohrožen kapénkovou infekcí přenášenou vzduchem (např. chřipka), proto doporučuji nosit ústenku v kolektivu lidí jako ochranu před nákazou.

MUDr. Jana Moravcová
MUDr. Jana Moravcová

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: