Přenos kondylomat

Dobrý den, můj přítel už víc jak rok bojuje s kondylomaty. Byl již několikrát na chirurgickém odstranění kondylomat z přirození, ale stále se mu tvoří. I přesto, že jimi přítel trpí víc jak rok, tak já je nemám. Dnes jsem byla u svého gynekologa, který mě vyšetřil, prohlídnul a řekl mi, že jsem absolutně čistá jak z venčí tak zevnitř. Můj přítel mě přesvědčuje o tom, že se u mě projevit kondylomata nemusí, ale že v sobě mám ten vir a moje tělo je vůči němu imunní, a tak se u mě neobjevují, ale objevují se u přítele, který tak imunní není. Dnes jsem se na toto ptala gynekologa a řekl mi, že je to nesmysl. Pokud jsem zdravá a nemám je,což mi potvrdil, tak tím nemohu přítele nakazit. Chtěla bych slyšet ještě názor jiného odborníka - jestli má pravdu můj přítel nebo gynekolog. Mohla by jste mi prosím poradit? Děkuji.

Odpověď odborníka:

Váš přítel může mít na kůži "spící" ložiska, která se mohou klinicky projevit jako kondylomata až za řadu měsíců. Do jeho vyléčení bych ale doporučovala jen chráněný styk, i z důvodů vaší ochrany před nákazou.

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: