Prenos nemoci krvi

dobry den, sem tehotna a mam teh.cukrovku, v diabetologickej ambulanci ve fakult.nemo.v HK mi zapujcili glukomer i s pichatkem do prstu, je mozne se z toho pichatka nakazit zloutenkou B, C a HIV? je mozne se nakazit temito nemoci ze zaschle krve, ktera by na tom pichatku byla nekolik tydnu? mela bych se nechat otestovat? dekuju

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Gábino. Překvapuje mě, že v dnešní době moderní medicíny a dávání velkého důrazu na prevenci infekčních nemocí stále myslíte, že by Vás zdravotníci mohli ohrozit tím, že by Vám dali pomůcky po jiném pacientovi, zvláště pak ty pomůcky, které předpokládají styk s krví pacienta. Kopíčka a jehly k odběru kapky krve ke zjištění hladiny cukru jsou PŘÍSNĚ! individuální, nikdy, opakuji nikdy byste nedostala jehlu, kterou už před Vámi někdo použil. Čili pak je dotaz na eventuální nákazu bezpředmětný. Hezký den.

MUDr. Hana Černá
MUDr. Hana Černá

Specializace: Pediatrie
Pracoviště: Dětské oddělení Pardubické krajské nemocnice, a.s.

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: