Přenos oparu na děti

Dobrý den chtěla bych se zeptat udělal se mi opar a mám dvě děti 6 měsíců a 7 let mám strach aby to ode mě nechytli četla jsem že je tento virus nebezpečný pro novorozence ale co starší miminka? Samozřejmě nepusinkuji hygienu dodržuji ale mám strach aby to de mě nedostaly opary jsem již v minulosti prodělala víckrát 6 měsíční dítko nekojim děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Obavy nemusíte mít, přenos je méně pravděpodobný, záleží hodně na imunitě organismu a ve věku Vašich dětí už vůbec není nebezpečný.

MUDr. Jitka Dobešová
MUDr. Jitka Dobešová

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Dermatovenerologická ambulance Nemocnice Šternberk

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Předoperační vyšetření
Články: Předoperační vyšetření
Předoperační vyšetření je...
S křečovými žilami pomůže příroda
Články: S křečovými žilami pomůže příroda
Křečové žíly mohou na jedné...
Pervitin – nejprve „nakopne“, potom vás pomalu zničí
Články: Pervitin – nejprve „nakopne“, potom vás pomalu zničí
Skutečný počet uživatelů...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Na bolest hlavy platí homeopatie
Články: Na bolest hlavy platí homeopatie
Bolest hlavy je jednou z...
Vystopujte své nejplodnější dny
Články: Vystopujte své nejplodnější dny
Některé dny jsou pro početí...
Pánské potíže? Homeopatie pomůže nejen se záněty
Články: Pánské potíže? Homeopatie pomůže nejen se záněty
Zdraví a správná funkce...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Kortikoidy umí zachránit život i poškodit zdraví
Články: Kortikoidy umí zachránit život i poškodit zdraví
Po přečtení příbalového...
Antibiotika astma nevyléčí
Články: Antibiotika astma nevyléčí
Astmatický záchvat může mít...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: