Přenos papiloma viru

Jestliže v průběhu vztahu s mým prvním sexuálním partnerem, který přede mnou taky žádnou sex. partnerku neměl, u mě nastaly změny na děložním čípku způsobené papiloma virem, znamená to, že musel mít partner sexuální styk s někým jiným? Nebo lze tento virus získat i jinou cestou? Děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Katko! Ano, je velmi pravděpodobné, že měl partner jiný sexuální kontakt. Přenos HPV jinou cestou je možný, ale vzácný až raritní, k přenosu je potřeba poškozená kůže/sliznice, což je situace, která nastává prakticky pouze při sexuálních praktikách. Panicové a panny jsou, co se nákazy HPV týče, "čistí". K promoření dochází v podstatě výlučně skrze sítě sexuálních partnerů.

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x