Přenos plicních chlamydií

Dobrý den, potřeboval bych se zeptat na jednu věc. Když má někdo plicní chlamydie, a před 3 roky mu byly zjištěny, tak když mu ted doktorka řekla že díky antibiotikům atd, už je nemá řešit, je nějaké procento že když se po tom člověku něčeho napijete z čeho pil on, můžete je chytit? Protože se mi to stalo podruhé, ale už i před půl rokem, kamarád měl chlamydie před těma 3 rokama, a já se napil z jeho ústní vody, a doted ani jeden příznak, tak mohlo by se něco stát ted když z normální vody, měl bych něco řešit? Předem děkuji za odpověd.

Odpověď odborníka:

Vážený pane Štefane, riziko přenosu infekce v uvedeném případě je minimální. S pozdravem, MH.

MUDr. Milan Hrubý
MUDr. Milan Hrubý

Specializace: Nefrologie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: