Prenos viru hiv

Chci se zeptat,zda je mozne,aby se vir HIV prenesl na cloveka s cloveka,ktery nekolik let uziva leky a ktery ma virovou naloz na nule.Napr. pouzitou injekcni strikackou.A jeste se chci zeptat,kolik sekund prezije vir HIV mimo lidsky organismus. Napr .prave v injekcni strikacce. DEKUJI ZA ODPOVED

Odpověď odborníka:

Marceli, ano možný přenos viru HIV je takto možný. Přežití viru HIV v běžném prostředí záleží na vnějších podmínkách, např. slunečním záření a teplotě okolí. Pokud máte pochybnosti o nákaze, doporučuji vám navštívit praktického lékaře a podstoupit příslušné vyšetření.

MUDr. Jana Moravcová
MUDr. Jana Moravcová

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
-3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: