Přeočkování-klíšťová encefalitida

Prošvihla jsem o půl roku přeočkování dcery po třech letech na klíšťovou encefalitidu. Dcera /10let/ byla očkovaná vakcínou FSME. Bude muset opět absolvovat tři základní dávky, nebo ještě lze co nejdříve přeočkovat jednou dávkou? Děkuji za odpověď. Zdena Pindiaková

Odpověď odborníka:

Není jasně stanoven postup v těchto případech. Ze své vlastní praxe bych Vám doporučila co nejdříve dceru přeočkovat chybějící dávkou, ale více již neopakovat. Je nutno ale počítat s tím, že účinnost může být o něco nižší. Na druhou stranu 100% účinnost není ani v případě dodržení řádných termínů očkování. Hezký den

MUDr. Veronika Šabatová
MUDr. Veronika Šabatová

Specializace: Pediatrie
Pracoviště: Pediatrická klinika Thomayerova nemocnice

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: