Přeočkování po 5 letech proti klíšťové encefalitidě - kojím

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda je bezpečené, abych se tento rok nechala přeočkovat proti klíštové encefalitidě. Naposled jsem byla v roce 2010 a už mám pětiletý interval. Zároveň mám doma miminko, kterému bylo teď 3 měsíce. Nemůžu mu nějak ublížit? Případně jak moc odložit očkování, aby to bylo pro miminko bezpečné? Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, kojení není obecně považováno za kontraindikaci podání neživých vakcín, nicméně je také možné u podání posilovací dávky po 5 letech, tedy v situaci, kdy se jedná o 2. nebo další přeočkování, interval o čas v řádu měsíců prodloužit, bez rizika nedostatečné ochrany před onemocněním. Poraďte se na základě Vašeho zdravotního stavu a počtu absolvovaných dávek proti klíš´tové encefalitidě s lékařem, který Vás bude očkovat. Přeji hodně zdraví.

MUDr. Hana Ševčíková
MUDr. Hana Ševčíková

Specializace: Vakcinace a cestovní medicína

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x