Přeočkování příušnic.

Dobrý den, mám 16-letého syna a v našem městě se vyskytly příušnice, obávám se , aby je nechytil. Naposledy byl očkován v kojeneckém věku, je vhodné zvolit přeočkování , lékařka mi nabízí vakcínu Priorix. Děkuji z odpověď. Martina

Odpověď odborníka:

Žádné očkování nezaručuje 100% ochranu, navíc hladina protilátek časem klesá. Proto, pokud se v místě vyskytla infekce příušnicemi, je vhodné syna přeočkovat, případně je možné zjistit hladinu protilátek proti příušnicím z krve a při jejich nedostatečné hladině je vhodné přeočkovat. Domluvte se prosím s praktickou lékařkou.

MUDr. Jana Moravcová
MUDr. Jana Moravcová

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x