Přeočkování proti klíšťové encefalitidě při kojení

Dobry den, je mozne se nechat ockovat (davka po 3 letech) na klistovou encefalitidu v dobe kojeni? Pokud ne, je problem, ze se preockovani pozdrzi napr. o 1 rok? Dekuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, očkování v době kojení Vám nemohu úplně doporučit, vhodnější je aplikaci vakcíny odložit. Interval přeočkování je doporučován v rozmezí 3-5 let, pokud tedy nepůjdete přesně po 3 letech, ale až poté, skončíte kojení, nic se nestane.

MUDr. Petra Limrová
MUDr. Petra Limrová

Specializace: Pediatrie
Pracoviště: Dětské oddělení Nemocnice Hořovice

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: