Přeočkování tetanu

Dobrý den, chtěla bych se zeptat na přeočkování tetanu. Syn má nyní 5 let a 7 měsíců a ještě nebyl přeočkován proti tetanu (časté nachlazení, kašel), mám obavy, jestli je ještě před tetanem chráněn a do kdy nejpozději musí být přeočkován (jestli jsme to nepromeškali). Děkuji Iva Ráda bych se zeptala na Váš názor na očkování proti tetanu u dospělých. Na vašich stránkách lékaři odpovídají různě - jestli při očkování v 15. roku po předchozím očkování stačí jedna dávka nebo tři. Ještě jednou děkuji. Iva

Odpověď odborníka:

Dobrý den, toto očkování je možné provést kdykoliv od 5. do 6.roku věku dítěte. Co se týče dospělých, zde je interval přeočkování 10-15 let. Pokud je tento interval dodržen, pak očkujeme pouze jednou dávkou. Pokud je tento interval delší než 15 let, pak doočkováváme 3 dávkami (druhá dávka se aplikuje za 6 týdnů po první dávce a třetí dávka za 6 měsíců po druhé dávce).

MUDr. Petra Limrová
MUDr. Petra Limrová

Specializace: Pediatrie
Pracoviště: Dětské oddělení Nemocnice Hořovice

 
Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x